روستای ولیلا در شمال کشور و در استان مازندران قرار دارد ، این روستادر سوادکوه و در دهستان کسلیان قراردارد و دارای بافتی کوهستانی و جنگلی می باشد که دارای آب و هوایی معتدل خزری بوده و یک آبشار معروف هم دارد که گردشگران زیادی به دیدن آن میآیند، در ادامه این مطالب از ملک سوادکوه به جزئیات بیشتر می پردازیم.
جنگل و آب، صدای دلنشین پرندگان و جریان رودخانه این همان چیزی است که در کنار آبشار ولیلا می توان نظاره گرشان باشید. این آبشار کوتاه مرتبه، از مناطق گردشگری استان زیبای سوادکوه به شمار می رود و در میان جنگل هزار رنگ و مینیاتوری انجیلی قرار گرفته است. شهرستان سوادکوه زادگاه رضاشاه پهلوی می باشد ، این شهرستان سرسبز از سمت شمال به سوادکوه شمالی و ازسمت جنوب به شهرستان فیروزکوه ختم می شود. سوادکوه در دوره های مختلف تاریخ، محدوده ثابتی نداشته است و همواره محدوده مرز آن در اثر عوامل طبیعی ، اقتصادی و سیاسی تغییر یافتهاست.
روستای ولیلا در دهستان کسلیان
ده کسلیان از دهستان های بخش مرکزی سوادکوه مازندران است. این دهستان از تقسیمات بخش زیرآب می باشد. اکثر مردم این دهستان در شهر زیرآب اقامت دارند. کسلیان روستاهای متعددی مانند بهمنان، ولوکش و امیرکلا را در سمت راست شامل می شود. در سمت چپ این دهستان روستاهای سی پی ، مته کلا، لولاک و پاشاکلا قراردارد. این دهستان کوهستانی و جنگلی بوده و دارای آب وهوایی معتدل و خنک می باشد.
معرفی روستای زیبای ولیلا
ولیلا، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سوادکوه در استان مازندران ایران است. درباور برخی افراد ریشه نام ولیلا به اولین ساکنان این روستا یعنی مرد و زنی به نام های ولی و لیلا بر می گردد. بدین ترتیب به مرور زمان نام ولیلا به وجود امده است. همچنین ولیلا زادگاه سردار شهید جاویدالاثر محمد عباسی می باشد.
این روستا را میتوان شبه جزیره ای جادویی در جنگل های انبوه هیرکانی شناخت. ولیلا به برکت انقلاب اسلامی دارای برق،گاز و خطوط ارتباطی تلفن همراه و راه آسفالته می باشد. در خصوص آب اشامیدنی علی رغم داشتن منابع غنی آبی به دلیل نبود سرمایه گذاری جهت انتقال آب در ایام تابستان دارای کم آبی می باشد. همچنین این روستا داری شورای اسلامی و دهیاری و پایگاه بسیج می باشد.
وجود کوه، جنگل، چشمه و آبشارهای متعدد در اطراف روستای ولیلا این روستا را به یکی ازمکان های استراحتی و تفریحی سوادکوه تبدیل کرده است. اقامتگاه های بومگردی و خانه های قدیمی دراین روستا بهترین مکان برای استراحت و اقامت می باشند.
دیدن آبشار ولیلا :
راه رسیدن به روستای ولیلا و دیدن آبشار از میدان شهر زیراب به سمت راست ادامه مسیر میدهیم. جاده پس از گذر از روستای اَتو شما را به یک دو راهی میرساند.
راه مستقیم به سمت روستای لاجیم که اثر تاریخی و زیبای برج لاجیم آنجا واقع شده و راه سمت چپ شما را به سمت روستای زیبا ولیلا با مردمان خونگرمش میرساند.
(تابلوی امامزاده و سوخته سرا بر سر این دو راهی راهنمای شماست). پس از رسیدن به مسجد روستا و پارک کردن وسیله نقلیه امتداد مسیر به سمت روستای سوخته سرا
در اول مسیر خاکی سمت راست تابلوی کوچکی مسیر آبشار را مشخص میکند.
بهترین زمان مناسب برای برای دیدن این آبشار زیبا از انتهای اردیبهشت ماه تا ابتدای دیماه است ، این آبشار دارای آب خنک وتمیزی می باشد. این مکان زیبا بهترین مقصد برای استراحت و گردشگری می باشد.
علاوه بر آبشار ولیلا ، جنگلهای این منطقه در فصل های بهار، تابستان و پاییز از جذابیت زیادی برخوردار است که از آن با عنوان “جنگل های انجیلی” هم یاد میشود. انجیلی یا آسوندار درختی است زیبا با قامتی بلند که در جنگل های شمالی ایران میروید. این درخت که طول آن حتی به ۲۵ متر هم می رسد دارای چوب سختی است و ریشه و برگهای آن مصرف دارویی دارد. درخت انجیلی تقریباً در سرتاسر جنگل های هیرکانی ایران در نوار جنوبی دریای خزر گسترده شده است. برگ های این درخت در پاییز گاه به پنج رنگ سبز، صورتی، قرمز، نارنجی و قهوه ای جلوه می کند.
نکته مهم : دسترسی به پایین آبشار نیاز به حدود ۲۰ متر فرود از یک صخره سنگی دارد که ممکن است برای افراد مبتدی دشوار باشد.
منبع : سایت ملک سوادکوه ، جهت اطلاع از خرید ملک و اجاره ویلا و اقامتگاه در این منطقه از سامانه ملک سوادکوه دیدن فرمایید …